Läser du den här bloggen?

onsdag 23 juli 2008

Brushan


"Vad händer bruushaaaaan"

Varför säger vissa människor så? Jag är inte släkt med dom, ännu mindre deras bror men ändå så kan dom komma fram på gatan och kalla mig för bror när dom frågar om nått eller när dom jobbar i en butik där man handlar.

Värst är det när dom kommunicerar med varandra. Då har dom inte ens orken att säga hela ordet. Det räcker inte med att dom har brutit sönder ordet "brorsan" till "brushan" men nu ska det ändå räcka med "brush". Som en en pensel.

Och då ska dom börja dra ut på ordet också.

"Eyy Bruuuuuuuuuuuuuuuuuuush"

Jag tar det mer som en förolämpning än något annat. Jag är ju inte deras bror och jag vill faktiskt inte vara släkt med dom. Om någon hör så kan dom få fel åsikt och tro att vi har något gemensamt och med metrosexualiten genomslagskraft så har dom blivit bekväma i sin sexualitet så nu kan dom säga "gubben" istället.

Om "brush" var jobbigt så är "gubben" ännu jobbigare. Jag är inte särskilt gammal och jag tycker inte om ordet "gubben" som ömhetsbevis heller. Tycker inte att det är särskilt gulligt när par kallar varandra för "gubben" och "gumman". Om en dam kallar mig för "gubben" så kallar jag dom för kärring. Det är inte mer än rätt.

Första gången jag blev kallad "gubben" av en okänd kille så kunde jag dock inte kalla honom för kärring dock. Jag skulle till 7-11 för att köpa snus och då tittar killen i kassan på mig och säger
"Vad ska du ha gubben?"


Inget din jävla kärring. Inget från dig.



/A