Läser du den här bloggen?

onsdag 10 juni 2009

Stop the press

En vanlig morgon när du beger dig till tunnelbanan, bussen, spårvagnen eller kanske traktorn så plockar du med dig en eller två gratis tidningar. I Stockholm har vi City och Metro. Vissa tar bara en, andra tar båda. Men efter du har tagit en tidning så ställer du dig framför tidningstället i någon minut och begrundar livet. Du är en idiot.

Varje morgon ska det vara nån Quasimodo som smiter framför mig för att ta en tidning och sen ställer dom sig där. Dom står helt stilla. Dom rör sig inte. Jag vet inte om dom planerar att läsa tidninger där på plats men röra på sig har dom inte planerat. Det här är säkert samma personer som tycker att det är ett bra tillfälle att stanna till och vänta framför en dörr under rusningtrafik.

Nu begär jag inte att folk är ninjor som jag som voltar fram och tar min tidning och sen slänger en rökbomb och försvinner från platsen på en sekund blankt men hur svårt kan det vara att med en hand ta en tidning och sen . Det är ganska naturligt att gå, man lär sig det tidigt och det är bra för kroppen.

Så snälla, sluta ta upp min tid. Som den heltids ninja jag är så har jag drakar att döda och samurajer att förråda. Kommer jag sent så blir dom väldigt sura och det dras av min lön och jag får inte lösa mina korsord.

Inte på bild: En arg kille som vill ha sin tidning.

/A