Läser du den här bloggen?

tisdag 2 september 2008

Akut uttråkad


Jag är i en fas av tråkhet. Och denna tråkhet kan bli så akut ibland att jag måste åka in till stan och köpa saker som jag inte behöver, som t.ex en låda tuggummin.


Så varför är jag så uttråkad? Jo för jag saknar livets elixir AKA KO Vs OK Nr en fungerande tv. Varför har jag ingen fungerande tv? Jo för El-Giganten är ett företag från helvetets djup. Inte det bra helvetet där hårdrock kommer ifrån, det dåliga där Hänt Extra kommer ifrån. Det är inte heller så att man blir bra behandlad man är ju trots allt bara kund. Istället så väljer El-Giganten att ljuga för sina kunder och ge dom hopp att det bara ska vara en helg utan tv när det egentligen handlar om 2 mil och 3 parsec tills man ska få en ny jävla tv. Tv-apparater går sönder, det är sånt som händer. Jag hade köpt mig en fin samsung och innan jag köpte den hade jag en annan fin samsung. När tvn exploderade så valde jag att ringa samsung för att fråga om detta var en ny tuff grej som alla har men dom svarade snällt att det var ett produktionsfel och att jag genast borde få en ny. Folket på samsung är snälla.
Dock så anser sig El-Giganten veta mer om samsungs produkter än samsung själva så dom säger att det är mitt fel och blundar helt för det faktum att Mr. Samsung har byggt alla tv-apparater själv.

Igår skulle jag ha fått en ny tv enligt säljaren, idag skulle dom ringa mig angående det faktum att dom har behandlat mig dåligt.

Dom har inte ens skickat sms.

El-giganten är som en dålig pojkvän, lovar runt, håller tunt och ringer aldrig tillbaka. Och nyss tappade jag en skruv kork i min soppa. Jag funderar på att bli emo.

Fuck elgigs-tanten.



/A

Potatis med skal


Varför i hela Hellsinki kokar vissa personer potatis med skal på? Det är relativt förståligt när det är färskpotatis men när det är vanlig jävla potatis så är det ju ren idioti. Det är betydligt lättare att skala rå potatis än kokt potatis. Om jag ska skala en kokt potatis så börjar jag bara tälja på den tills allt skal är borta och då finns det bara en liten pomme-fritt kvar av hela potatisen. Är det verkligen juste mot barnen i Afrika?

Så vad är anledningen till att man vill koka en potatis tillsammans med jord och bekämpningsmedel? Här brukar vanligtvis mitt svar finnas men jag kan inte för alla dollar i Dubai lista ut varför man skulle vilja koka med skalet på för att sen sitta som en treåring och dra bort skalet med fingrarna.
Att använda kniven hjälper ju ingenting, det är samma sak som att nypa skalet mellan två fingrar men för att vara civiliserad så nyper man mellan ett finger och kniven. oohhhh the difference! Som att ta på sig en handske innan man örfilar någon, nog faan får personen lika ont ändå och nog faan är det fortfarande dumt att skala potatis efter kokning.

Sen måste man hitta utrymme att lägga potatisskalet också. Så man får en fin äckelhög med potatisskal vid sidan av sitt kött, sin fisk, sin quorn eller vad faan man nu väljer att äta med potatis. Om man väljer att äta potatis med potatis så blir det ju ännu jobbigare för då blir det skal överallt, på tallriken, vid sidan av tallriken, i potatisskålen, i duschen, i garderoben, i byxfickan och sist men inte minst i magen då man alltid tröttnar och till slut äter kemikalie-skalet.

Det är inte heller så att jag inte kan skala, jag gick faktiskt på ett montessori-dagis (förskola, sorry alla förskolebarn som tar åt sig) och det var där helvetet började. Dom tvingade ett jävla barn att skala sin egen potatis efter den var kokt och sen hade dom mage att säga "Ja han är jätteduktig men han tar lite hjälp med fingrarna när han ska skala potatis".

Jasså kärringjävel? jag hade inte behövt göra det ifall du hade gjort ditt jobb och skalat potatisen innan du slängde in den i vattnet.


Bilden visade sig vara från Linda Rosings-blogg. Ord kan inte beskriva mina känslor för henne nu när jag ser att hon förutom allt annat också kokar potatis med skal på så jag visar mina känslor genom en teckning.






/A