Läser du den här bloggen?

måndag 25 januari 2010

Rigoletto

Jag älskar film och tar film på allvar. Det betyder inte att jag bara tittar på filmer om en serbisk farbror som är vän med en rysk hund och andra udda filmer endast (eller överhuvudtaget) men det är viktigt för mig att få en bra upplevelse. Det innebär att jag inte går på små biografer för det är som att titta på film hemma fast med ett gäng högljudda får.

Men det bästa som har skett i en biograf någonsin hände på rigoletto i stockholm. Jag skulle köpa en cola och när jag sträcker fram pengarna för att betala så säger killen "Det är lungt, jag bjuder på denna"
What? hur? vem?
Min fråga blir ju självklart "varför?" och då svarar han "Du är snygg"

No bullshit. Jag fick en gratis cola för att personen tyckte att jag var snygg. Nu tänker våra kvinnliga läsare "men sånt händer hela tiden" och då ber jag er ödmjukast att fuck off. Det händer ER hela tiden, killar får aldrig något gratis (förutom chefs-jobb). Jag var hur glad som helst för jag bryr mig inte om det är en kille eller tjej som tycker att jag är snygg, jag blir glad ändå och om jag får gratis coca-cola så är det verkligen super.

Like this.

Rigoletto hade också en anställd som gick bed, bath and beyond. Vid ett annat tillfälle skulle jag köpa snacks och när frågan om jag ville ha bacon eller sour-cream kom så sa jag att tjejen i kassan att hon skulle överraska mig. And she did!
Hon tog en bacon, hällde ut hälften och fyllde på med sour-cream. Ännu en lyckad bio-kväll. Jag hoppas att hon fick högre lön och nobelpris.

Så fredagen den 22:a januari när jag och mitt internationella gäng vänner (Iran, Chile, Tyskland och jag, Pandora) bestämmer oss för att gå på bio och se film så råkar det bli på Rigoletto. Jag är ganska osäker redan från början då vi har bokat biljetter i sal 3. Sal 3 är en väldigt liten sal. Det man gör är att man sätter sig i ett förråd med 4 stolar och sen spelar en kille upp filmen på sin laptop. Så liten är salen.

Dock så är det ju rigoletto. Samma biograf med gratis cola och dubbla smaker. Så när vi ska köpa dricka så berättar jag den underbara historien om colan och frågar tjejen och killen som nu står i kassan ifall dom tyckte att jag var snygg. Notera att jag inte är en Johnny Depp, Brad Pitt eller Hulk Hogan så gemene man borde förstå att det är ett skämt. Du svarar antingen ja eller nej. Eller kanske inte alls. Det är helt ok. Det var ju bara ett skämt.

Men en bruden i kassan tog tydligen väldigt illa upp. EXTREMT illa upp. Det var som om jag hade bajsat på golvet och slängt bajset på folket. Hon svarade att istället för att säga att jag är snygg så skulle hon vilja ge en örfil.
Hon ville ge mig en jävla smäll för att jag skämtsamt frågade ifall jag var snygg. Hur bitter måste man vara för att reagera så på ett skämt?

Filmen var också skit. Se inte daybreakers.

/A