Läser du den här bloggen?

måndag 23 februari 2009

Konstfuck


Det har blivit en massa snack och åsikter gällande vad konstfack har tillåtit under dom senare åren. En tjej lekte psykiskt störd och en kille filmade klottrare som förstör t-bane vagnar.

Det är konst.

Nu väntar dom som har läst bloggen innan på att jag ska vara sarkastisk men det kommer jag inte vara. Det ÄR konst.
Men det är inte ok.

Tjejen som lekte psykiskt störd satte påfrestningar på en redan påfrestad bransch som arbetar med att rädda människoliv. En bransch med människor som också har känslor och kan må dåligt. Den plats hon tog när hon spelade psykiskt sjuk kunde gått till någon med verkliga problem. Hennes konstverk kunde ha kostat någons liv.

Nug som klottrade ner en t-bane vagn och sen krossade rutor är EXTREMT provocerande. Riktigt bra gjort av killen, han lyckades. Problemet med detta är att det är inte hans pengar han lekte med. Det är våra. Jag tycker inte att han ska få leka med mina pengar. Han kan få leka med sina egna.
Enligt den här artikeln i AB http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4474544.ab så sålde konstnären fyra exemplar av filmen för 150.000 kr. Dom pengarna får han gärna ge till oss som får betala för kalaset.

De elever från konstfack som får den här typen av uppmärksamhet är mer eller mindre barn. Barn som får för mkt uppmärksamhet som inte lärt sig vanligt vett och respekt. Dom tycker att dom kan få göra vad dom vill utan konsekvenser då dom sysslar med konst.

Så jag har ett förslag. Det har kommit fram tidigare i bloggen att jag är kampsportare. Jag är inte bäst i världen men jag måste säga; jag är ganska duktig.
Mitt förslag till dessa konstfackelever så anser att andra ska få betala för deras konst är att kontakta mig här. Mitt konstprojekt är att slå på en av dessa personer så pass rejält att dom kommer ha ont i veckor efteråt utan att slå dom så pass mycket att dom kommer vara i akut behov av att besöka sjukhus. För konstverket får inte sluta i ett sjukhusrum.
Jag vill visa samhället att en person kan vara så pass övertygad om att deras åsikter gällande konst är rätt att dom är villiga att offra sig själva.

Så hör av er, jag lovar att det kommer bli ballt.


/A

Jag funderar på att byta snoozetid på min telefon från 5 minuter till 10 minuter. "What we do in life echoes in eternity" - Maximus Decimus Meridius


/K