Läser du den här bloggen?

onsdag 13 augusti 2008

Folk som inte kan ladda upp bilder




Att hantera bilder på en dator är inte svårt. Det är faktiskt väldigt lätt. Ändå misslyckas folk. Ungt folk. Folk som är uppvuxna i en värld med datorer.

Jag kan acceptera folk som är över 40 och har problem med att ladda upp bilder till oldpeoplewantlove.com men ungdomar ska ta mig tusan kunna klara av att lägga upp en normal bild på sin jävla playahead, lunarstorm, facebook, myspace eller whatever.
Vissa försöker dölja deras inkompents genom att skylla på att "dom inte bryr sig" eller "jag kan inte".

Kan inte? hur lyckades du få in bilder i datorn överhuvudtaget? Hur lyckades du komma in på internet-sidor överhuvudtaget? Hur lyckades du knyta dina egna skor?
Hur svårt kan det egentligen vara att skala en bild på ett normalt sätt? Och om man ändå misslyckas, hur faan kan man tänka "ja men jag låter den vara uppe på nätet ändå". Skäms man inte? Och vad är syftet med bilden om man ändå inte kan se nått?

Sen har vi idiot-grupp nr Dos som ser till att ladda upp thumbnails istället för hela bilderna så när man vill se ifall personen ser ut som en hund eller människa så får man upp 4 pixlar istället.

Om jag hade ett community så skulle jag automatiskt banna folk som lägger upp bilder fel. Jag skulle också kolla upp deras ip, leta upp dom och sen spotta på deras kläder.


/A