Läser du den här bloggen?

tisdag 21 april 2009

Politik.

Småsaksbloggen är långt ifrån att vara en uttaland politiskblogg, det kommer den nog fortsätta att vara. Men det finns dock en sak som jag vill ventilera om.






Alla dessa artiklar handlar att Irans president Ahmadinejad sa att Israel var en rasist-stat vilken i sin tur ledde till att massa delegater lämnade konferensen. Men är verkligen Israel ingen bla bla bla, Ska Iran få säga vad dom bla bla bla, Vad hände med yttrandefri-bla bla, Varför var inte USA, Israel på plats för att bla bla bla.

Jag skriver faktiskt inte det här inlägget för att diskutera sakfrågor. Det finns många olika sätt att se på saken och det finns ännu fler åsikter om allt runt omkring. Det som jag tycke är intressant är att delegaterna i FN tydligen är skolbarn på mellanstadiet. Sen när löser man världspolitik genom att strunta i folk och räcka ut tungan? Det hela påminner om när tjejerna inte får mima till spice girls på roliga timmen på fredagar så dom bestämmer sig för att inte titta på när killarna ska dansa breakdance och sen pratar dom inte med killarna på en vecka.

Jag har alltid trott att man försöka lösa världsproblem genom att prata, lyssna och utbyta ideér.

Tydligen så gäller inte det med Iran. Då kastar man bollar och skriker.

Moget.



/A