Läser du den här bloggen?

lördag 26 juli 2008

Uttryck V


"Nytt och förbättrat" Man hör ofta detta i reklam för produkter som folk har slutat köpa. Men han som myntade uttrycket skolkade tydligen ifrån Logik A på gymnasiet. Jag tänker inte skriva mycket om det här för skiten säger sig självt men...
Hur fan kan någonting vara nytt OCH förbättrat på samma gång? Om det är nytt så är det nytt, det fanns ingenting innan det vilket gör att det är en helt ny produkt. Om det är förbättrat innebär det ju att den är någon procentenhet bättre denna gång. Skriver du förbättrat på en helt ny produkt så blir ju folk förvirrade och säger roliga saker som "förbättrat från vad? bajs eller? hahaha" och gör high fives med varandra utanför en korvkiosk i Värmland. Det kan ju aldrig vara båda dessa saker på samma gång! Det går utanför fysimetalogikens gränser vilket innebär att jorden hade exploderat. Sluta skriva såhär!!


/K

The way of the Sword


Jag var nyligen på en klubb där dom har valt att installera in stroboskop och dessutom valt att använda dom väldigt ofta. Detta är ingen techno/rave klubb, det är en hip hop klubb.
När lamporna tänds ser man inget klart längre och allt blir väldigt väldigt störande och man tappar kontroll över vad som sker omkring en.

Det får en också att tänka på Blade filmerna och när man har det i åtanke så börjar man tro att alla omkring en är vampyrer.

Detta är läskigt.

Att vara på en klubb när man är halvt trött och helt plötsligt börja tro att alla är vampyrer får en att räcka sig efter sitt svärd. Men man har inget svärd. För man är inte Blade. Då försöker man hitta andra vapen att värja sig med men ett sugrör eller en lime räcker inte långt. Så jag gick hem.

Finns det någon anledning att ha stroboskop år 2008? Blir folk fortfarande impade av blinkande ljus? Blir effekten av hip hop musik bättre av en lampa som dödar din syn?

Nu hoppas jag helt enkelt att folk slutar använda stroboskop om det inte är techno eller rave fester där vampyrer faktiskt håller till. För annars kan man locka över dom till hip hop klubbar.



/A