Läser du den här bloggen?

måndag 6 oktober 2008

In the year 2000


Kollar man på gamla sci-fi filmer så hade dom stora planer för framtiden. Framtiden var ofta runt år 2000. Det mesta är saker som alla förutom Japan saknar som t.ex teleportering, rymdsemestrar, pillermat, lasersvärd, laserpistoler, laserkirurgi, laserpotatisskalare och photoshop som man använder enbart med tangentbord och helt utan mus. Allt detta finns självklart i Japan.

Men någon som inte ens sci-fi filmer var beredda på var dagens telefoner. För även om dom kunde komma på warp-speed och mixers så kunde dom inte i sina vildaste drömma lista ut hur dagens mobiltelefoner skulle vara. Dom var relativt inne på idén med bildtelefoner då var det gigantiska väggmonterade varianter. Idag kan man se sin kompis pung rakt över mobilen som är lika stor som en tändsticksask.

Enligt gamla sci-fi filmer så var alla mobiltelefoner vikbara telefoner som dessutom bara hade högtalar funktion. Dagens telefoner finns i alla möjliga storlekar och former. Bang Olufsen har en telefon som är upp och ner. Alla telefoner har Kamera, Kalender, Sexvibrator och MMS. Iphone som kom ut iår har allt det och dessutom så spelar den musik, videos och spel, den kan köra program, raka dig, gå ut på internet, laga hål i dina kläder och vinka till tjejer. Jag har en Iphone. Den ger mig mer glädje än Jesus och Buddah tillsammans och alla vet att dom är svinroliga att hänga med. Även min hemtelefon har 100 ringsignaler, färgskärm och sms. Visst jag vet inte hur man använder hälften av funktionerna på telefonen men jag har dom iallafall.

Så om vi gör som Michael J Fox i spin city och åker tillbaka i tiden för att berätta hur det ser ut här år 2008 så kommer folk bli besvikna att den vi kör runt i vanliga jävla bilar med antenner och rattar men dom kommer inte tro ett ord om våra mobiltelefoner med inbyggd kaffemaskin och ficklampor.

Welcome to the future world, Mr telephone is already here.


/A