Läser du den här bloggen?

onsdag 1 oktober 2008

X*0 = X


Någonting slog mig häromdagen när jag stod och diskade. Av någon anledning kom mitt tankerymdskepp som jag har i huvudet in på okänt territorium, nämligen matematik. Jag har aldrig tyckt om matematik och har lite svårt för det faktiskt, MEN JAG ÄR ABSOLUT INTE DUM, JAG ÄR JÄTTESMART!

Anyway, jag tänkte på gångertabellen och om varför saker gånger 1 är lika med saker. Det verkar ju ganska logiskt, jag menar har du någonting och gångrar med en till (eller samma) så har du fortfarande lika många kvar? Wow, good job, matematiker över hela världen. Ja ja ja men sedan kom jag in på saker gångrade med 0 och då började saker och ting verkligen röra sig according to Petter. Enligt det jag lärt mig i skolan så är t.ex. 7 gånger 0 lika med 0...what? hur kunde det bli så? Om jag har någonting och gångrar med ingenting så har jag ingenting kvar sen? Vem tog min någonting? Är han ond? Snor han saker? Äter han snor? Och vart gömmer han dom? Hur fungerar logiken där egentligen? Man kan ju inte bli av med saker utan någon logisk förklaring. Jag tror verkligen jag har kommit på någonting här, kanske som Michael Einsteins E = mc
2 skillnaden är bara att mina teori är logisks till skillnad från fucking E (what is E? varför just E?) är lika med MC och en liten tvåa. Min teori får mig att tänka på ett stycke ur Louis CKs stå-upp rutin från Shameless, I will now quote, behold.

"Because somethings are, and somethings are not"
"Why?"
"Well because things that are not, can't be"
"Why?"
"Because then nothing wouldn't be, you can't have fucking nothing, isn't, Everything is"
"Why?"
"Because if nothing wasn't there would be fucking all kinds of shit like giant ants with tophats dancing around, there's no room for all that shit"


/K

Uttryck XII


"Aj, jag har blivit skjuten i magen"
"Det är ingen fara, det som inte dödar dig stärker dig"
"Fuck you"

Seriöst. Vad faan ska det betyda? Om någon hugger av mina armar och ben men jag överlever så blir jag ju faan inte starkare utav det. Tvärtom. Jag blir svagare. Jag kan ju inte göra biceps-curls eller hoppa hage, två av de viktigaste sakerna i livet.
Rachel Green från vänner har sagt att man menar den mentala biten när man säger "det som inte dödar dig stärker dig" men hon har tydligen inte varit med om våldtäkt. Och våldtäkt är inget man skämtar om.

Så nej, allt som inte dödar dig gör dig inte starkare. Ibland blir du lika svag som Darin. Och ibland dör du.


/A