Läser du den här bloggen?

fredag 10 oktober 2008

Herr- och damtoalett



Jag var på restaurangutang idag och åt lunch. Det var bra, 55kr för kinesisk buffé, dom hade alla olika slags maträtter som innehåller exakt samma saker förutom att färgen och mängden salt skiljer sig, jag är inte kräsen.

Anyway, när jag ska gå på toaletten ställs jag inför ett svårt val, herr och damtoalett, vilken ska jag ta? Jag hör en kvinna och hennes barn som gråter inne på herrtoaletten medan damtoaletten är öppen och ledig. Situationen blev olustig över valet jag stod inför och jag blev tvungen att sätta mig ner på golvet i skräddar-ställning. Hmm vad är det egentligen som skiljer dessa toaletter åt? Dom innehåller exakt samma saker och ser exakt likadana ut förutom skylten på utsidan. Varför skilja dem åt genom att dela in dom med detta könsdiskriminerande system? Okej om tjejer och killar använde olika sätt att kasta vatten och bajs på, då hade det funnits en tjejvattenkastare i ena och en för killar i den andra men när det är samma toalettsits och samma system vi använder så finns det ingen anledning att ha skyltar.

Jag valde ändå att ta mina risker och gå in på damtoaletten efter en snabb titt efter polisen. Jag utförde mina behov som denna gång endast bestod i att tvätta händerna och när jag kommer ut så står en tjock och korthårig jävla kärring och tittar på mig som om jag precis våldtog hennes barn. Jag fick fram ett trött "Vad?" varpå hon säger "Ser du inte skylten eller?" Jag tittar på skyltarna, ser att herrtoan är öppen och tittar sedan tillbaka på henne och säger "jag tror inte dom har en urinoar här om det var det du letade efter, herrtoaletten är nog det närmaste du kommer, ta da" och skuttade därifrån. Ibland önskar jag att jag hade en drummaskin med mig så att jag kunde göra ett sånt där "da diish" ljud efter saker man säger, detta var ett av dom gångerna.


/K