Läser du den här bloggen?

måndag 18 augusti 2008

Folk som bor på Landet


Jag har vid flertal tillfällen hört talas om folk som bestämt sig för att köpa hus och flytta ut på landet. Hell, vissa människors dröm är att skaffa sig en hund, en mikrovågsugn och flytta till ett hus mitt ute i draåthelvete som ligger någonstans mellan "va?" och "skog".

Varför vill man frivilligt bosätta sig så långt ifrån civilisation? Ge mig fördelar någon!? Vill man gå till affären för att köpa något så är man fucked eftersom närmaste handelsbod ligger 322 stenkast bort (en sten kastad av världens most powerful man; 50 cent). Vill man se några som helst människor så måste man slå på tvn eftersom det inte finns några inom en planets radie. Det beror i och för sig på var man bosätter sig, i vissa trakter har dom nymodigheter som "grannar". Däremot så blir man snabbt besviken då man inser att alla i hela familjen är syskon på ett eller annat sätt.
Man måste skotta snön själv, man måste klippa gräsmattan själv, hugga ved för att ha någon som helst värme (förutsatt att det inte är ett hus byggt 2013) och måla huset!!! Och dessa sysslor är det aldrig någon som vill göra, har du någon gång hört någon säga "åååh vad kul det ska bli att måla huset idag!! =) jag har hemorrojder =)" nej, ingen tycker om dessa sysslor, som man för övrigt slipper om man bor i en actual stad.
Ooh den viktigaste och mest troliga nackdelen är att om du blir jagad av en människa som vill mörda dig så har du inga grannar att springa till, vilket betyder att du måste springa ut i regnet där du förr eller senare halkar i ett försök att springa till handelsboden, som är stängd på nätterna men du gör en chansning och försöker springa dit ändå, vilket gör att mördaren slutligen hinner ikapp dig och berättar att han är din syster. Jag har fler nackdelar men håller mig till dessa för stunden.

Visst, man kan dra på jättehög musik utan att en jävel bryr sig, men varför skulle man vilja det? Man hör precis lika tydligt, om inte tydligare, med en normal ljudvolym. Man kan ha en lösspringande hund, ja det kan man, om man har en hund. i många fall av 10 har folk inte en hund. Det finns verkligen inga fördelar. Det finns ingenting som är charmigt med att bo på landet.


/K

Folk som pratar engelska


Varför i hela Hälsingland envisas vissa med att prata engelska trots att dom bott i Sverige hela sitt liv? Folk som dessutom är relativt dåliga på engelska, det enda dom kan är fraser som får dom att låta som en person som är med i Ricki Lake. För ta inte det här fel. Ibland är engelska ett bra sätt att uttrycka sig men BARA om du är duktig på det och vet vad du säger.

Men ändå så tror folk att dom är Will Smith of Bel Air och säger något idiotiskt som egentligen inte har nått med saken att göra men det "låter roligt".
Det är brukar oftast också vara samma personer som börjar prata engelska när dom är lite arga eller har blivit förolämpade.
"Ursäkta mig men du står på min sko" "Excuse you? it aint my problem mmmhmmmm" Va? Inte nog med att du ska ha en jävla attityd, du ska ha en attityd Jerry Springer stil också?

När sånt folk börjar prata engelska med mig så brukar jag svara att jag inte kan engelska. Då tycker man att dom borde gå därifrån.
Men det gör dom inte. Dom börjar prata på svenska.

För dom kan svenska.

Ya dig?


/A