Läser du den här bloggen?

måndag 11 augusti 2008

Radio jerks

(Detta inlägg är en kollaboration med A och Sjölejonet från Jönköping)


Alla har någon gång lyssnat på radiostationer såsom Rix FM, Mix Megapol, Voice of Britney and pop, whatever. Det konstiga är att vissa lyssnar på dessa kanaler dygnet runt. Hur dessa jävla idioter tänker när dom sätter på dessa stationer och lider igenom samma sju låtar om och om igen under 8 timmar är ta mig fan helt jävla obegripligt. Jag gillade Jason Mraz – I’m Yours förut, det var en helt ok låt som var härligt sommrig och vacker men nu efter att ha behövt genomlida den cirka 25 gånger varje dag så vill jag fan döda den där jävla kuksugaren och hans jävla tjej som han sjunger till. Takida med Curley Sue som hypats så jävla mycket på tv får mig också att koka något så innerligt. Låten handlar i princip om nån jävel som sitter och beklagar sig lite lugnt om hur mycket han saknar nån tjej för att sedan sluta i ett överdrivet crescendo där han i princip säger att han kommer dö så fort låten är slut. Bra, du förtjänar inte att leva din jävla fitta.

Det jag verkligen inte fattar är varför dessa radiostationer envisas med att spela dessa och typ 5 andra låtar på repeat hela jävla dagen, varje dag. Seriöst, SR spelar fan mer varierad musik och dom har inte ens några intäkter från radioreklam. Rix FM verkar slänga alla sina intäkter på dumma gratisfestivaler med samma artister som de spelar på radio varje dag och inget annat. Tjänar de verkligen så lite på sin reklam? Har de inte råd att köpa in mer än 8 låtar och enbart spela de? Kolla bara på Mix Megapol, med det bästa av gammalt och nytt, säger de. Nej, de har köpt in 6 nya låtar och sen fyller de ut resten av tiden med att spela Shania Twain.

Och alla de här jävla asen som ringer in på deras önsketimmar och önskar samma låt som dom har 25 gånger samma dag redan. ”Öhh jag hörde nyss Kicki Danielsson men jag vill höra henne igen, kan jag hälsa till min mamma som sitter bredvid mig?” Jag hatar er och hoppas att ni alla dör i en hemsk jävla bilolycka, med era barn och föräldrar.





/ A & J

Dirigenter



oh my god, where to begin!?! WHERE TO FUCKING BEGIN!?!1234567890
Vad i hela helvete består dessa människors jobb av egentligen? Stå och vifta med en pinne framför en orkester som ändå spelar som det står i notböckerna. Vill han få oss att tro att han kan trolla? att hans homosexuella handrörelser får instrumenten att spela av sig själva? Det hade varit en sak om han skrivit musiken eller på något sätt bidragit till att musiken faktiskt låter som den låter men nej, så är det inte mina damer och herrar. Kompositören skapar musiken, musikerna spelar på instrumenten och dirigenten håvar in cash. Om du tittar på en symfoniorkester så kan du till och med se att det är inte en enda musiker som tittar på dirigenten.

Dirigentens enda uppgift är att stå där framme och hålla takten så att orkestern inte spelar för långsamt eller snabbt, great idea MEN! Dirigenter har funnits sedan 1400-talet och på den tiden hade man inga taktstreck, som i notböcker påvisar vilket tempo musikern ska hålla, vilket gjorde att dirigentens arbete var credible så att säga. Men nu, 2008, då notböcker är mer avancerade än rymdraketer där det står allt ifrån tempo till vad man ska äta, finns det väl ändå ingen anledning att ha kvar dessa bluffmakare som för övrigt tjänar mer på ett gig än vad du, din pappa och mamma tjänar tillsammans under ett år. Jag har mött många dirigenter i mitt liv (detta är en lögn) och de är också oftast otroligt snobbiga och verkar tro att deras arbete är viktigare än att hitta ett bot mot hiv. Till och med ett spädbarn kan göra deras "arbete".


/K