Läser du den här bloggen?

tisdag 19 augusti 2008

"Etikett expert"


Det här är Sofia Larsson. Hon är ett geni och en etikett expert. När tidningar undrar ifall en person har betett sig korrekt så kontaktar dom Sofia som ger sin synvinkel på saken. Hon har skrivit en bok om saken. Här är några av de "moderna vett och etikett"-råd som hon ger.

Gällande resor:
• Grattis om du kan bo hos någon mer eller mindre avlägsen bekant, det är ett utmärkt sätt att spara pengar och samtidigt få initierad guidning. Men när du får tillgång till någons hem och kanske ändrar deras middagsrutiner, läggdagstider och annat, gäller det att du beter dig ordentligt tacksamt.
• Ha med dig allt vad som behövs av toalettartiklar, kläder och annat - precis som om du bodde på hotell. Naturligtvis är det inte hela världen om du glömt tandkräm. Men om du glömt flera saker, känns det som om du packat slappt för att du förutsätter att du ska få låna allt.

Gällande att flytta ihop med en vän
• Överväg noga innan du flyttar ihop med en kompis. Det man tidigare såg som härlig spontanitet är kanske inte lika härligt när kompisen drar hem sjutton sjömän på efterfest.


Wow. Verkligen wow. Det här är verkligen inget som jag kunde lista ut själv. Tack Sofia för att din bok hjälper personer som mig som har det allt för stressigt, i denna värld av e-mail, take away och servostyrning, för att använda min egen hjärna och då tar hjälp av hennes.
Jag hoppas på en uppföljare som tipsar om vad man ska göra efter man har bajsat, vad man ska göra när man står under ett piano som håller på att falla från hög höjd och vad man ska göra med kall mat som man vill äta varm.


Stort tack.


/A