Läser du den här bloggen?

måndag 22 september 2008

Superpower: Snabb som blixten


Det finns många superhjältar som är snabba. Superman, Flash(blixten), Johnny Quick, Brian från family guy i det avsnittet där dom får superkrafter, Tornado twins etc. Det är också något som är vanligt hos vampyrer och Muhammad Ali.
Jag accepterar det som en superpower och problemet ligger inte i deras styrka. Det ligger i det faktum att dom kan vara snabba så länge.
Usain Bolt har den superkraften, han är snabb. Han är snabbare än alla i hela världen faktiskt så han är lite utav en superhjälte. Men bara för att han springer 200meter snabbare än någon annan och på sätt rent teoretiskt skulle kunna springa mellan Göteborg och Stockholm mycket snabbare än gemene man så betyder ju inte det att han har orken till det. Så när Flash är snabbare än ljuset så borde ju faktiskt det bara betyda att han kan springa en viss sträcka innan han blir trött igen. För det är inte bara tiden som avgör hur trött man blir, det är sträckan och ansträngningen också.

Så en matematisk formel som på inga sätt är korrekt blir Längd+tid/Ansträning=resultat (hur mkt ork gubbjäveln har kvar). Så även om vi accepterar att Flash behöver anstränga mindre då tiden är betydligt mindre så är längden fortfarande en faktor som vi inte kommer ifrån.

Så även OM han kan springa runt jorden på några sekunder så borde han ju faktiskt bli trött innan han har kommit runt eftersom det är så jävla långt.


Och hur funkar det egentligen när superhjältar flyger? Borde inte dom också bli trötta?



/A

Akrit>Du


Du kanske tycker att du är en bra och duktig person. Du har fel. Det har inget med inlägget att göra men jag gillar att sänka folks självförtroende. Din frisyr får dig att se fet ut också.

Men nu tillbaka till ämnet för denna blogg. Akrit Jaswal.
Vem är han undrar du? Det ska jag berätta skriver jag.
Akrit är 15 år gammal och läkare. Oj oj, skrev jag fel nu? NEIN. Nicht feil schreiben. Akrit är ett jävla geni och han är bara 15 år gammal. Som bebis så sket han i att krypa, enligt vittnesmål så sa han "fuck that" och började helt enkelt gå och han läste Shakespear när han var 5 år, jag har bara sett shakespear in love.

När han var SJU ÅR GAMMAL så gjorde han sin första operation. Helt utan utbildning, troligen utan kniv också, jag misstänker kraftigt att han gjorde egna instrument av lego och playdoh.
Nu är han 15 och pluggar medicin samtidigt som han försöker hitta ett botemedel mot cancer. När jag var 15 så tittar jag på scarface och hade buffalo-skor.

Så mina kära läsare, hur duktiga känner ni er idag?


/A