Läser du den här bloggen?

tisdag 21 oktober 2008

Norrländska skogsbarn

Nu för tiden verkar norrlänningar glömma sina barn i skogen i tid och otid (vad faan är otid? det har ju inte slutat vara tid bara för att det inte är passande, det är ju inte reva i tidsrymden med en fjärde dimension av tillbaka till dåtiden och sen till framtiden och sen till dåtiden igen för att sen göra ett jättedåligt tv-spel till amiga och sen visas på femman varje jullov).
Något som imponerar mig är hur duktiga dessa ungar är. Ingen av dom har någonsin råkat illa ut. Dom klarar sig genom att sova under en älg och äta myror och barr. Kläder gör dom av eklöv och bark och dom bygger ett nytt samhälle av kåda, harpluttar och norrlandsguld.

Varför dom känner att dom behöver göra tarzan-kjol av eklöv efter 2 dagar i skogen när deras vanliga kläder fortfarande håller vet jag inte men det är troligen pga norrländsk-spirit blandat med norrländsk-sprit.

Om en unge från sthlm hade blivit kvarglöm i en skog så skulle han dö av svält efter 4 timmar. Nu tänker ni "Men kan inte en människa leva upp till 4 veckor utan mat och upp till 10 dagar utan vatten om man håller en temperatur mellan 10°C-21,1°C?" och mitt svar blir "ja det stämmer, vad duktig du är som kan så mkt".
Det ni måste tänka på dock är att avarage-city-kid inte kan ett skit om skogen och anser att två träd är tillräckligt för att kalla ett område för park. Dessutom så har han tillgång till mobil och internet redan från 3 års ålder och tar därför till sig information snabbare. ALLT går snabbare för city-kids. När jag var ung så var det relativt ovanligt att man hade sex som 15 åring. Nu är men helt värdelös ifall man är oskuld som 12 åring. Som 14 åring var det ballt ifall du var en av få som hade mobiltelefon, idag så måste du ha mobil på dagis annars kan du lika gärna flytta ut i skogen och äta barr.

Och det är exakt det som dom norrländska ungarna gör.

Jag vill också klargöra att jag inte räknas in i kategorin city-kid, jag är för awesome för det. Skulle någon lämna mig i skogen så skulle jag bygga en pistol av grenar och kottar. Med denna pistol skulle jag jaga varg och älg och jag skulle sy jackor och jeans av deras hud. Sen skulle jag leta upp personerna som lämnade mig i skogen och skjuta dom med min kott-pistol.


/A