Läser du den här bloggen?

fredag 6 februari 2009

Gallerior

Alla Sveriges gallerior verkar gå back men ett nytt ska öppnas i sthlm snart. ca 3 till är planerade bl.a en som ska bli Skandinaviens största.
Det var snack om att öppna en gallerian i odenplan. Dom som bodde där protesterade genom att hänga ut röda skynken utanför sina fönster. Tydligen så var det viktigare att göra en sån omfattande protest mot en galleria istället för att protestera mot tja, låt oss säga folkmord i Afrika.

Men det spelar ingen roll. Min fråga är varför det envisas med att bygga gallerian. Alla gallerior ser likadana ut. Samma butiker, samma kakel och samma fönstertak.
Det intressanta är att det går att göra på annat sätt. Jag var i Abu Dhabi och Dubai för några månader sen. Dom har också gallerior. Deras är dock jävligt annorlunda. Dom har för det första flera olika butiker i sina gallerior. Inklusive småbutiker som det bara finns en utav i hela världen, ALL OF THE WORLD.

One of a kind.

Utöver det så gillar dom att att lägga in annat kul i sina gallerior. Varenda galleria har någon typ av nöjesattraktion. Det betyder inte att alla har en och samma HM-karusell. Vi snackar bergodal-bana i ena, frittfall i andra och en skidbacke i tredje.

Vanlig syn i Dubai.


/A