Läser du den här bloggen?

tisdag 30 september 2008

Bra information


Varför har inte Sverige ingen vettig nyhetstidning?
Gratis eller påkostad, allt är mer eller mindre skit man kan ju inte lita på någon när dom trycker allt från lögner till saker som är irrelevanta. Och alla använder samma jävla mall till sin webtidning.

City tyckte att det var vettigt att låta en krönikör spy galla över hiphop och "dess koppling till våldtäkt" som var rent skit och dessutom full med lögner. Bla så tog hon upp en Ken som nyligen blev häktad för sexbrott (detta är ingen "outing" information om vad som skedde har han själv bloggat om på sin privata blogg där han förklarar allt som hände) vilket var full av faktafel som t.ex att han skulle ha blivit häktad och arresterad för våldtäkt. Något som han inte blev eller ens var misstänkt för. Han blev friad från alla anklagelser och visade sig vara helt oskyldig. Om han är en bra person eller inte vet jag inte och det bryr jag mig inte om för han är inte min kompis.
Sen skrev hon "kändisen som misshandlade sin fru" och hur dålig kvinnosyn han har. Tänker inte nämna hans namn då han inte har gått ut med något själv men han "misshandlade" flickvän bloggar om händelsen i sin blogg och där skriver hon sin syn på saken. Den killen har inget med hiphop att göra. Förövrigt så visar det sig att alla i hela världen bloggar.
När folk sen hör av sig till tidningen och säger "ursäkta mig herr tidning men den där krönikan var inte riktigt sann och dessutom var den väldigt rasistisk" så svarar chefredaktören med att hiphop visst är kvinnoförnedrande och han står på hennes sida. Nu har dom även gått ner till att komma ut endast 3 dagar i veckan och dom har mage att gå ut med meddelandet att det är en bra grej för dom. Nej City. Det är inte bra att ha så få läsare att man inte har råd att få ut tidingen fem dagar i veckan.

Summa: Tidningen publicerar krönikor som är fulla av fel och snuddar på rasism. Mr Chef tycker att den är bra.
3 stjärnor av 5 möjliga på idiotskalan.


Aftonbladet är en rolig tidning som gillar att publicera saker som dom ser tar bort och sen "glömmer bort". Nyligen så skrev dom om Lazee som blev gripen i en drograzzia. Stora bokstäver och namnet fanns tydligt med. LAZEE GRIPEN. ohhhh aaaahh.
Sen visar det sig att han släpptes direkt, inget åtal, ingen häktning, ingen sushi. Dom tog in honom, märkte att han var ren och sen släpptes han. Vad gör aftonbladet när den här informationen kommer fram? Dom tar bort artikeln från sin hemsida och låtsas som att det regnar katter och fiskar. Ingen dementi, ingen ursäkt. Andra härliga artiklar är om Magnus Betnér bisexualitet som senare visade sig vara ett skämt, ett skämt som den som lägger upp på sin videosite. Ännu en gång låtsas dom att det regnar hundar och marsvin.

Summa: Tidningen skriver ner rykten som nyheter och har dom inga rykten så hittar dom på nyheter.
4 stjärnor av 5 möjliga på idiotskalan.


Expressen lider av samma sjukdom som aftonbladet lider utav, bla så gjorde dom samma sak som dom gjorde gällande Lazee och tog bort artikeln när den visade sig vara osann. Sen har dom världens sämsta jävla hemsida också som innehåller 30% "nyheter" och 70% webtester om huruvida du minns vilka reklamer som gick på tv på 90-talet och om du kan tillfredställa din man. Tydligen så har Vecko Revyn gått i konkurs och alla som jobbade där har börjat på expressen. Både expressen och aftonbladet gillar att skriva om nyheter som inte är nyheter heller.
Anders, 35, hoppade ner från ett 36m högt berg och skadades: "Jag visste inte att jag skulle få ont, någon borde ha varnat mig"
Verkligen Anders? Du tycker verkligen att det var någon annans fel? Är det här verkligen nyheter? idiot betedde sig som idiot och tycker att någon annan borde vara ansvarig.

Summa: Samma problem som Aftonbladet har men har mindre nyheter och mer matrecept.
5 stjärnor av 5 möjliga på idiotskalan.


Metro är en ganska juste tidning faktiskt. Har inte mkt ont att säga om den förutom att dom gillar att skriva samma artiklar som city fast några dagar efteråt.

Summa: Its bland.
1 stjärnor av 5 möjliga på idiotskalan.

DN är Sveriges flaggskepp. Men precis som vasa så var idén bra men det slutar med en båt som sjunker som alla är stolta över ändå av någon anledning. DN beslutade sig bla att inte backa för trycket från Innuendo och dom skulle inte under några omständigheter backa för att skriva om vilka inom K-1 som hade ett kriminellt förflutet. Det är skitbra. Om man är konsekvent. Inte faan sitter dom och kollar vilka fotbollsspelare som är kriminella och alla vet att fotbollsspelare styr den undre världen. Ronaldinho är bara ett anagram Arnold in ho. Jävla torsk.

Summa: Its bland.
4 stjärnor av 5 möjliga på idiotskalan.



Så hur får jag ut min fantastiska kunskap om världen? Jag läser alla tidningar och även nättidningar från världen över. Sen gör jag min egen tolkning. Så heja Brangelina i det amerikanska presidentvalet.


/A