Läser du den här bloggen?

onsdag 15 oktober 2008

Matlagningsprogram


Idag ska vi laga friterad älgstek med koreansksallad.

Vi börjar med att ta en en älgstek och här är det viktigt att älgen inte har blödit efter att den har dött så bästa sättet att få tag på sånt älgkött är genom att gå ut i skogen och strypa en älg själv, det gör ni på bästa sätt genom att träna använda benen.

Ta älgsteken till borde, kolla vad fint det är, och banka på den med en stekpanna för att få den fin och mör. Sen doppar ni den i rött vin blandat med honung och lägger på en bädd av krossat chips och rosenblad. Släng i allt i fritösen i fyra timmar och sen är det klart.

Medan älgen friteras så börjar vi med salladen. Ta tre salladblad och riv dom, skär dom inte för då kommer jag hem till er och dödar era barn, sen tar ni två fina tomater och en underbar lök, ooohh vad gott det luktar. Tärna tomaterna med erat samuraj-svärd och släng in löken i väggen. Häll på lite salt och peppar och toppa av med geting-fjärtar.

Nu är middagen färdig och den doftar jääääättegott. Mmmmm mums smakar underbart och det är jättelätt att laga hemma.



Verkligen? Är det verkligen jättelätt att laga maten hemma? I varje jävla matlagnings program så säger dom under något tillfälle att maten är jättegod och jättelätt att laga hemma, ibland toppar dom av med "barnen kommer älska det och det är nyttigt" när dom pekar på en gryta gjord av kål och sälpenis.

Jag älskar att laga mat, jag lagar mat ofta och tycker att det är kul men jag har ALDRIG följt ett recept som jag sett på tv. Jag tar idén och gör det på mitt sätt. Och det är aldrig så lätt som det var på tv.

Om du står i ett tv kök som innehåller allt som finns i hela världen så kan du lätt toppa av din middag lite parmesan och en skvätt färskpressad ananas-juice men ifall du inte har allt det så betyder det att du måste gå och köpa en jävla ananas, en juicepress och sen en ostfabrik.

Sen ska dom alltid ta "lite salt" och det innebär att man fyller hela näven med salt, slänger det bakom ryggen för att träffa de kongolesiska barnen i ögonen och sen backar man in en jävla lastbil med salt över maten. LITE betyder att man tar det med två till tre fingrar. Det gäller allt i hela världen. En liten telefon är inget man bär med tre armar och två huvuden! Och vem faan har tre armar egentligen?

Värst av allt tycker jag ändå är när dom använder EN MILJON olika skålar till att laga typ spaghetti. Bara för att dom slipper diska så använder dom en skål till skålen och sen en skål till vardera spaghetti (med detta syftar jag på att varje "sträng" får varsin skål, jag har ingen aning om vilket ord man använder till EN spaghetti eller om det ens är rätt ord när det är i singular).


Men jag gillar fortfarande Rachel Ray.



/A