Läser du den här bloggen?

fredag 25 juli 2008

Uttryck IV

"Om AIK vinner fotbollstävlingen så kommer jag äta min hatt"

Varför ska du äta din hatt? Kommer detta uttryck från den tiden då alla bar hatt? Och isåfall, varför just hatten? även om alla bar hatt så bar väl dom flesta skor också?

Det är inte heller så att hatten är den värsta saken som går att äta. Underkläder är ju äckligare att äta, om man verkligen inte tror att någon kommer vinna så kan man ju visa det genom att erbjuda att äta något som man verkligen inte är kul att äta.
Alla bajsar ju också, varför inte erbjuda att äta sitt bajs?

Men om det inte är så att man är helt säker på sin sak så varför erbjöd man sin hatt? Kan det vara så att man inte riktigt gillar sin hatt så man vill hitta en ursäkt att bli av med den? Finns det inte bättre sätt att bli av med hatten då?
"Om Rutger Hauer vinner en Oscar så kommer jag kasta min hatt i papperskorgen"


Låter inte det vettigare?



/A

Jag vill inte tappa bort dig


När man är jättekär så håller man varandra i handen. Det gör man för att personen som man är kär i inte ska kunna rymma. Därför är det jätteviktigt att hålla personen i handen när man är ute och går.
Om personen försöker rymma så kan det vara svårt att fånga denne om man är inne i stan eller om personen springer snabbt. Man kan försöka fånga deras hand men det finns en risk att man misslyckas. Det går att lösa genom att hålla personen i handen. Hårt.

Om du sitter bredvid personen på bussen så kanske personen ramlar av sätet. Om du då håller personen i handen så kan du rädda henne/honom genom att dra upp denne igen med handen du håller fast personen i.
Det finns även en risk att någon kan komma och försöka sno din älskade. Då drar du bara tillbaka denne med din hand och säger "tji fick du, jag håller min älskling i handen, så du får sno någon annan" och då snor tjuven någon annans älskling.

Precis som med barn så kan din älskling få för sig att springa iväg för att titta på något intressant. Då finns det många faror såsom bilar, lösgående hundar och sko-rea.
Då är det ännu viktigare att hålla din älskling i handen.

Det är alltså väldigt viktigt att du håller din pojkvän eller flickvän i handen så ingen olycka sker. Du gör det inte bara för din skull. Du gör det även för din älsklings.


/A

Uttryck III


"Allvarligt men inte livshotande" Hörde detta uttrycket på nyheterna idag efter att någon snubbe blivit skjuten i arslet och fick inte riktigt ihop det. Jag trodde allvarligt alltid var livshotande? Om någon frågar "hur mår han?" och någon säger "han är allvarligt skadad" då tänker man att det är livshotande right? Kanske ett revben som gått av och gått rakt genom hjärtat, sånt är ju allvarligt. Jag menar vafan, allvarligt kan ju inte vara att någon blivit av med en arm, eller två armar, psshh en gång på internet såg jag en kille som spelade basket utan armar, och han var fan inte allvarligt skadad någonstans, han log ibland till och med. Försöker komma på om jag hört uttrycket "Livshotande men inte allvarligt" någon gång, tror dock inte det, vilket är synd.

Bilden föreställer Petter Alexis Askergren som är en svensk rappare.

/K