Läser du den här bloggen?

måndag 25 augusti 2008

Fånga Jönssonligan


Sverige har världens bästa policy gällande fångar. I bizzaro-world.
Veckan som har gått har erbjudit nyhetsartiklar som Rikslarm efter farlig mördare http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3169895.ab
och Nygifta - och farliga http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3159100.ab

Det handlar alltså om mördare som rymmer från fängelse men inte på ett särskilt "smart" sätt. Deras bror tatuerade inte in fängelsets ritningar dolda i bilder och begick sedan ett bankrån för att hamna i samma fängelse som i Spin City. Dom förtjänade inte vakternas förtroende genom att lösa deras skatteproblem och grävde sen en tunnel till avloppssystemet så dom sedan kunde rymma ut i regnet som i Lejonkungen. Dom rymde från fängelset på samma sätt som Juha Valjakkala (aka Nikita) gjorde flera ggr om i Finland.

Dom kom inte tillbaka. Dom grävde inte en tunnel som den i Kina, dom lärde sig inte stavhopp som systrarna Kallur, dom bakade inte en kaka med en fil i som bröderna lejonhjärta. Dom kom helt enkelt inte tillbaka från deras rast.
Ja, fångar får rast aka ergo visavi permis.
Det innebär att du som har mördat massa människor får ett litet "break" i deras dagliga rutin av träning, playstation, fågelskådning och annat jobbigt och under detta "break" så får du åka hem, åka och bada eller kanske gå på en konsert.

Vissa av dessa aktiviteter övervakas, andra inte. Ingen övervakning. Njet. Nada. Nokia. Non. Niclas.
Så under dessa permisar har mördarna helt enkelt inte kommit tillbaka till fängelset. Där står alltså fångvaktarna och äter på sina hattar och säger "herrejösses, denna kriminella man/kvinna/shrek kom inte tillbaka fast han lovade och svor"

Hussein för Sveriges rättssystem där mördare helt utan någon kontroll får gå fria på gatan ifall dom lovar att komma hem igen.



/A


Ni som undrar varför jag skrev "hussein" kan skriva in ordet "hurra" på er telefon, då märker ni att den kommer föreslå hussein istället.