Läser du den här bloggen?

lördag 12 juli 2008

Uttryck I


Det är dags för ett segment som jag vill kalla, 'Uttryck'. Här tar jag upp uttryck som är lika logiska som fyrkantiga cirklar. Uttryck kommer att dyka upp några gånger i månaden.
Vi börjar med "Det ligger en hund begraven" som jag verkligen inte förstår. Vart då? och är du helt säker, hur visste du det förresten? Vems är hunden och hur dog den? Borde vi inte ringa polisen? Tänk dig första gången någon använde det uttrycket, då fanns det verkligen en hund begraven i närheten av där dom stod och pratade! och helt plötsligt kom en av personerna på det! Som om han hade x-ray vision och scannade marken. That's pretty heavy shit om man tänker efter, det betyder att vi hade riktiga superhjältar förr i tiden, för jag antar att detta uttryck har rötter långt tillbaka i tiden, 1970-tal? We will never know.


/K

Klockan


Har du märkt att när någon frågar dig vad klockan är så pekar dom på sin handled? No? Tänk på det nästa gång så ska du få se på något riktigt kul. Som om jag inte vet hur konceptet 'handledsklocka' fungerar.
By the way, varför pekar dom på sina egna handleder? Där finns ju ingenting. Borde dom inte peka på min handled istället som faktiskt har en klocka? Är det inte den dom är intresserade av?

När vi ändå är inne på klockor så ska du få ett tips på hur du kan piffa upp någons liv för en stund. Nästa gång någon frågar dig vad klockan är så säg att den är 30 minuter mer än vad den egentligen. 1 h framåt fungerar inte eftersom den är lätt att komma på, 1h kan man inte missa, men 30 minuter är ändå reasonable...det skulle kunna hända. Fungerar oftast bäst på tågstationer. Folk får dom roligaste minerna när dom tror att dom är sena till någonting. It's fun.

Personen på bilden har just insett att han missat sitt flyg. Han sitter i en taxi.


/K

Jonglering

Jonglering var en gång i tiden väldigt tufft. Under medeltiden jonglerade gycklare med bollar, pinnar och diverse andra grejjer. Kungen var tillfredsställd och folket var imponerade.

Dock så krävdes det mer för att imponera på folket efter ett tag så gycklarna tog till nya åtgärder. Jonglering med pinnar som brinner och knivar var nästa steg.


Under 1900-talet så krävdes det dock ÄNNU mer av gycklarna då folket nu hade tillgång till tv, radio, McDonalds och motorcyklar. Gycklarna valde då att jonglera med motorsågar och ännu en gång blev folket nöjda.


Idag finns det dock internet, youtube, Angelina Jolie och diverse andra imponerande saker. Jonglering suger. Så länge man inte jonglerar med kobror eller levande krokodiler så är det helt enkelt inte imponerande. Även om man skulle jonglera med krokodil-kobror så skulle det fortfarande vara "lite imponerande" tillräckligt för att kolla på över nätet samtidigt som man laddar ner sin porr.
Så varför jonglerar folk idag? Sitter och tittar på "America's got talent" och in kommer två killar och säger "vi ska jonglera med brinnande pinnar".

Wow, jätteimponerande. Det har vi inte sett förut. Alla tjejer kommer vilja ha er nu.



/A

Tandborste


Ett utav mina favoritmoments är när jag får öppna en helt ny tandborste ur sin förpackning och börja använda den. Jag kan inte riktigt beskriva det, men jag känner mig som ett barn i en tandborstbutik. Det jag gillar att göra är att noga läsa igenom på baksidan vilka nya revolutionerande förmågar den besitter till exempel tungskrapa, gummi-massage-gummi, följsamt borsthuvud och eldkastare, för att egga upp mig själv till att snabbt vilja öppna den och börja borsta med en gång! Ja, nej det var väl bara det.

/K

go go gadget batman


Snart kommer nya Batman filmen. Det är toppen då jag har en man-crush i Christian Bale. Men en Batman som var en bitch var gamla Bats.

Allt han hade var "bat". Bat-rope, Bat-shoes, Bat-phone etc etc. Jag har inget problem med dom sakerna, han hade uppfunnit dom själv och dom var bättre än allt annat. Bat-phone var bättre än Iphone och hade täckning överallt och den hade minst 10 megapixel kamera. Superior shit.

Det enda problemet jag hade var att han hade alla grymma grejjer men han delade inte med sig, han hade allt själv. Jag såg ett gammalt avsnitt där Batman mötte Mr. Freeze och fick en kraftig förkylning. Då använde gamla-Batman något som han kallade Bat-penicillin vilket gjorde honom frisk på en kvart. Toppen grejjer, visst?


Men i en värld med massa sjuka över hela jorden, varför i helvete behåller du ett revolutionerande läkemedel för dig själv ditt jävla ego? Folk dör runt hela världen men du behåller ditt jävla Bat-penicillin för dig själv.

Själviskt.



/A