Läser du den här bloggen?

torsdag 14 augusti 2008

Uttryck VIII



"Det finns inga dumma frågor, det finns bara dumma svar"


Nej det stämmer inte, det finns jätte många dumma frågor. Folk som använder detta uttryck är ofta dumma och försöker dölja det genom att påstå att deras idiotfrågor egentligen är helt normala. Tänk dig själv till exempel hur många gånger någon har ringt till din hemtelefon och frågat "-var är du?"
"-jag står på toppen av himalaya för tillfället, lite kyligt och lite dålig mottagning för tillfället duu...var det något särskilt?"
Det för mig penisaktigt in på ett annat uttryck nämligen "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" som ändå spelar i samma ballpark som det första uttrycket. Kan inte några av dessa människor samla ihop sig och åka till New Orleans, ställa sig på rad, ha på sig en rolig hatt och säga "there is no such thing as bad weather, there is only bad clothes" framför de tusentals människor som ännu idag, 3 år senare, fortfarande har det kärvt efter att orkanen gjorde dem hemlösa.

Så jo mina vänner. Det finns många dumma frågor. Och om du ställer en dum fråga till mig så kommer jag driva med dig som svar. Inte för att vara rolig men för att du ska fatta att du är dum och börjar anstränga dig att tänka till ibland.


/A & K - mixtallrik

Begravningsplatser


(detta inlägg är delvis inspirerat av George Carlins arbete. R.I.P)
Det finns saker som har en jättefin tanke bakom, but no. Som begravningsplatser. Stora landmassor där nära och kära, och även okända människor ligger begravda, läskigt. Men varför? Varför måste de tilldelas en liten trädgård när de dör? Vill man visa upp att en man tycker om har dött? Och hur i helvete tänker folk som spenderar stora belopp på enorma gravstenar? Tror det att de döda träffas någonstans och jämnför gravstenar? "hey, look at mine, shit's PIMPED! YEAAH!"
Även om vissa säger att dom vill ha en plats där dom kan gå till för att lämna blommor och bara minnas så borde ju inte en begravningsplats vara det optimala? Är inte det sista stället där personen levde det bästa stället att gå till och minnas?
Besides, personen är, tyvärr, död. Han/hon hade nog inte tyckt att det spelade någon roll även om du så skulle gå till statoil och ha en liten stund för dig själv. BESIDES NUMMER 2 brukar inte de som förlorat en när och kär alltid säga att de alltid kommer att finnas i deras hjärtan och att de aldrig kommer att förglömmas? So vad är poängen med en begravningsplats? Nu hör jag en liten jävel sitta och fråga sig vad man ska göra med kropparna och svaret är lika självklart som paj. Kremering, så klart!
Tänk vad mycket saker man skulle kunna göra med all land som skulle frias upp, saker till..hmm I dunno, jag kanske är lite djärv men saker till vi som fortfarande lever på denna jord? Studentlägenheter, härbärgen för hemlösa, skolor, dagis, förskolor, ålderdomshem eller rent av sjukhus. Begravningsplatser är en jättefin tanke men en mycket ålderdomlig sådan. And don't even fucking get me started on golfbanor...jag sparar den så länge.
(jag respekterar de som har dött till fullo och detta är ingen som helst diss mot dem, R.I.P whoever you were)


/K