Läser du den här bloggen?

tisdag 26 januari 2010

Mina vänner från Iran: del dúe

Det här är en historia om romans, krig och svek. Det är faktiskt helt sant. Den här historien handlar om dessa tre saker precis som världens bästa filmer Star wars och Bloodsport. Denna vän ska vi kalla Mohandez.

Mohandez är en businessman och som en sådan så har han visitkort, kostym och idéer. En av dom var att starta ett företag i sitt hemland Iran. Efter många års funderande, forskning och stapel-diagram så bestämde han sig för att göra det enda vettiga. Öppna ett lasertag i Teheran.
Lasertag, Laserdome, Laserwar. Kärt barn har många namn (jag har ett) och det kan finnas små skillnader men det dom har gemensamt är att man springer runt med en väst och en pistol och skjuter varandra. Detta görs i ett mörkt rum, ofta med väggar som har tuffa bilder i fluorescerande färger och techno-musik.


Also its highly erotic.

Har ni inte testat det så kan jag rekommendera det, gärna till första dejten eller kanske istället för vanligt traditionellt bröllop. Det är jättekul och det borde ju fungera i Iran också. Vilka problem kan dyka upp?
Folk har fått nog av vapen och krig och har ingen lust att leka det?
Regimen tycker att det är ett amerikansk påfund och är därför inte passande för persiska grabbar och tjejer?
Folk har inte råd eller lust att spendera pengar på såna här saler?

Nej. Inget av dessa saker visade sig vara ett problem. Problemet som dök upp var att när lamporna släcktes, rökmaskinerna drogs igång och musiken började pumpa.... ja då började folk dansa.
Det stämmer. Det största problemet med lasertag i Iran är att folk struntar i lasertag och börjar dansa istället.


Madness? This is Iraaaaaaaaan!

Att få folk att göra det dom kom dit för visade sig vara ett för stort problem. Folk bestämde sig för att pop-locka och hångla i hörnen istället. Stackars pistoler blev inte ens avfyrade och kunde bli sålda på blocket med texten "knappt använd".

Jag inser att detta inte är världens roligaste sak att läsa. Men om ni blundar, inte nu direkt men efter ni har läst färdigt, och verkligen visuliserar hur folk står redo med vapen i hand bara för att släppa allt och rejva loss till blade låten mitt i ett krig. Ja, då ler man.


UPPDATERING: Min vän vars axel hoppar ur led i tid och otid tycker att korrekt sätt att planka i tunnelbanan är att hoppa över spärren precis som Michael Jackson i Bad. När han gjorde detta i fredags så hoppar axeln ur led när han är i luften och han får mer ont än han någonsin fått innan. När spärrvakten är på väg ut för att hjälpa honom så springer han därifrån då han blir rädd att killen ska hjälpa honom och sen gripa honom, precis som robocop.


/A

1 kommentar:

Robin sa...

Laserdome är jättekul =)